Ontslagen? Wat nu?

zenreigerSamen op weg naar jouw droombaan


Ontslag staat in de top 3 van meest traumatische ervaringen in iemands leven. Toch laat je je hoofd niet hangen. Je hebt immers een prima opleiding, beschikt over vele vaardigheden en hebt een flinke dosis werkervaring. Prima voorwaarden om aan een nieuwe baan te komen, zou je zo zeggen. Toch lukt het om een of andere manier niet. Vele sollicitatiebrieven en misschien gesprekken verder begin je aardig gefrustreerd te raken. En raakt het (zelf-) vertrouwen om een nieuwe leuke baan te vinden een beetje op. Het begint te knagen. Ben ik te oud? Ben ik niet goed genoeg? Hoeveel brieven moet ik nog schrijven? Je begint je motivatie en passie kwijt te raken. Hoe nu verder? Hoe zorg je dat je die leuke baan die op jouw lijf geschreven is wél krijgt?


De Stapcoach helpt je met coaching en begeleiding. In drie concrete stappen gaan we op zoek naar jouw leuke nieuwe baan. De eerste stap lijkt een stap terug, maar niets is minder waar:  we gaan kijken of je jouw ontslag goed hebt verwerkt. Zo nee, dan werken we daar eerst aan. Als je het onvoldoende hebt verwerkt neem je dat immers (on-)bewust mee in al je activiteiten. Sta je weer in je kracht, dan zetten we stap twee: Het ontdekken van je echte passie en de talenten die jij hebt om de passie na te leven. Hebben we daar een goed beeld van dan gaan we over tot stap drie: het realiseren van je passie. Wat moet er allemaal gebeuren om het te realiseren? Ik ondersteun je in de concrete resultaatgerichte acties die daarbij nodig zijn.


We wandelen tijdens het coachen. Wandelcoachen is een positieve manier van coachen. We kijken naar wat je allemaal wél kan. Het ontwikkelen van jouw talenten is veel makkelijker en leuker en geeft veel meer energie dan je bezig houden met dingen die je niet kunt. En waar je passie hoogstwaarschijnlijk niet ligt. Wandelcoachen is resultaatgericht. Afhankelijk van je vraagstuk en hoever jij  je talenten al hebt ontwikkeld is het vinden van jouw fantastische nieuwe functie een traject van kortere of wat langere duur.
We wandelen in de prachtige natuur van Kerkpolder en/of de Abwoudste polder. Natuur biedt je rust, ontspanning en veranderend perspectief. Je bent  in beweging, letterlijk en figuurlijk. Dit heeft ook nog eens een positief effect op je fysieke gesteldheid. Voor meer informatie zie www.stapcoach.nl of bel meteen Rie Schenkelaars van Stapcoach: 06 – 113 70 609.